Rien Donkersloot

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor summa cum laude af. Ook behaalde hij het diploma kerkmuziek.  Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij cum laude af.

Hij won diverse prijzen op beiaard en orgelconcoursen in binnen- en buitenland. In september van 2016 won hij het internationale Beiaardimprovisatieconcours in Breda; in juni 2017 won hij de 2e prijs op het Internationale Beiaardconcours in Springfield (VS).  Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.
Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Hij is docent aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, heeft een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider.

Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.
Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nl

Klik hier voor het programma van het concert op 28 juli 2018.
Klik hier voor het programma van het concert op 17 juli 2010.