Pim Schipper

pim_schipperPim Schipper (1989) was al vroeg gefascineerd door de klanken van het orgel en de werking ervan. Hij is in 2013 afgestudeerd als organist aan het Utrechts Conservatorium, bij Reitze Smits. Hij studeerde kerkmuziek bij Mark Lippe en Arnoud Heerings. Daarnaast volgde hij een aantal masterclasses clavecimbel bij Siebe Henstra. Pim is als organist verbonden aan de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede waar hij het historische Kiespenningorgel (circa 1615) bespeeld, alsmede aan de Oude en de Nieuwe Kerk te Zeist. Verder is hij werkzaam als intonateur (stemmer van orgelpijpen) bij Stinkens orgelpijpenmakers te Zeist.

Pim is een van de beste improvisatoren van de jonge generatie organisten. Hij wordt vaak gevraagd als begeleider bij diverse koren en gelegenheden. Daarbij werkt regelmatig samen met koordirigent/organist Rienk Bakker. Op 4 mei van dit jaar voerden zij het Requiem van Duruflé uit met het projectkoor “Adveniat Musica” uit Zeist.

Pim vindt het jammer als mensen zijn favoriete instrument saai vinden en probeert het orgel te promoten door middel van originele samenwerkingsprojecten. Een voorbeeld daarvan is de vorig jaar in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede gehouden ‘Muzikale Wijnproeverij’, waarbij onder het genot van een goed glas wijn verbanden werden gelegd tussen muziek en de smaak van wijn en men al luisterend kon ervaren hoe smaak en klank elkaar versterken. Een logische combinatie voor een liefhebber van koken, eten en een goed glas.

In 2013 speelde Pim ook al in de Sint-Maarten. Hij nam toen een deel van het concert van Seline Haalboom over, die ernstig last had van een schouderblessure.