Olivier Salandini

Olivier Salandini (1977) studeerde orgel en klavecimbel aan het Conservatoire National de Région de Nice bij René Saorgin, Jean-Luc Etienne et Mireille Podeur. Hij behaalde een eerste prijs voor orgel in 1998 en na een unanieme beslissing van de jury een eerste prijs voor klavecimbel in 2001.

Hij vervolgde zijn klavecimbelstudie bij Bob van Asperen aan het conservatorium van Amsterdam en zijn Master voor orgel verkreeg hij in 2007 aan het conservatorium van Utrecht, waar hij studeerde bij Reitze Smits. Tegelijkertijd vervolmaakte hij zijn kwaliteiten samen met andere musici, zoals Jean Boyer, Bart Kuijken, Siebe Henstra et Christophe Rousset.

In 2005 won hij de tweede prijs op het Europese Klavecimbelconcours van Bologna en in 2006 wordt hij achtereenvolgens winnaar van de internationale orgelconcoursen van Lausanne en van Herford (Duitsland). Olivier Salandini is een van de vaste organisten op de grote orgels van de Basilique Notre Dame in Nice en hij treedt regelmatig op als solist of continuospeler bij verscheidene barokgezelschappen in Frankrijk of daarbuiten (Italië, Nederland, Zwitserland, België, Duitsland). Hij laat zich met name horen in de Chapelle Royale in Versailles, de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, in het Vredenburg te Utrecht, de Notre Dame in Paris, op de festivals gewijd aan Musique Baroque van Mulhouse, Montbéliard en Amilly, evenals op het festival van Musique Sacrée in Nice, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam etc.

Hij is leraar klavecimbel aan het conservatorium van Limoges.

 

Klik hier voor de website van de organist.
Klik hier voor het programma van 12 september 2009.