Leendert Verduijn

verduijn, leendertLeendert Verduijn (1996) begon op zeer jonge leeftijd met orgelspelen. Het orgelspel wat hij om zich heen hoorde, probeerde hij na te doen. Vanaf zijn 9e levensjaar leerde hij het notenschrift lezen van de heer C. Corbijn.
Op 12-jarige leeftijd nam hij les bij Hans Pors, organist in Bodegraven die hem begeleidde naar het toelatingsexamen. In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Het eerste jaar studeerde hij bij Bas de Vroome (orgel) en Aart Bergwerff (kerkelijk orgelspel). Vanaf september 2014 volgt hij hoofdvak orgel bij Aart Bergwerff, improvisatielessen ontvangt hij van Hayo Boerema. Zijn pianodocent is Eli ‘t Hart.
Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen (improvisatie), Luc Bastiaens (Vlaamse oude meesters) en Geert Bierling (de orgelconcerten van Händel). Juli 2014 volgde hij Young-Talent Masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van Olivier Latry (franse romantiek), Lorenzo Ghielmi (barok) en Jos van der Kooy (improvisatie) op de orgels van de Grote- of Sint Bavo kerk en de Philharmonie. Leendert werkt mee aan diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.
Tenslotte is Leendert, naast zijn muzikale activiteiten, stagiair bij de orgelfirma ”Gebroeders Van Vulpen” te Utrecht. Hier doet hij ervaringen op door mee te lopen met projecten als nieuwbouw, restauratie en onderhoud.