Jamie de Goei

jamie_de_goeiJamie de Goei was er vroeg bij: als 3-jarig jongetje “speelde” hij al op het elektronisch orgel van zijn tante en hij kreeg zijn eerste orgellessen toen hij zes was. De in Geldermalsen wonende musicus begon zijn loopbaan op 15-jarige leeftijd achter het orgel in de Hervormde Kerk van Wadenoijen. Al snel daarna volgden andere kerken in de Betuwe zoals Drumpt (Tiel), Zoelen, Geldermalsen (Oostkerk) en in Buurmalsen was hij begeleider van het kerkkoor. Hij volgde zijn master opleiding voor orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht o.a. bij Reitze Smits en Bernard Winsemius en deed zijn afstudeerconcert op het orgel van de Sint-Maarten in Zaltbommel.

In 2003 werd Jamie cantor-organist van de Grote Kerk in Vianen. Daar was hij actief tot 2012. Sinds dat jaar is Jamie organist van de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch en daarmee de vaste bespeler van het Bätz-orgel uit 1831 en het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780.

Op 23 augustus 2016 vierde hij in deze kerk zijn 25-jarig jubileum als organist. Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff en bij Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs. Hij nam met succes deel aan orgelconcoursen (o.a. eerste prijs bij een orgelconcours voor orgelstudenten in Leiden, categorie Romantiek).

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. In de zomerserie in Zaltbommel speelde hij eerder in 2000, 2001, 2002 en 2006. Op de radio was hij meermaals te beluisteren in orgelprogramma’s van de NCRV en de IKON. Van zijn orgelspel verschenen enkele cd’s waarop hij de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem, Vianen en ‘s-Hertogenbosch bespeelt.

In het dagelijks leven werkt Jamie ook nog op een middelbare school als Hoofd ICT Bedrijfsprocessen. Zo verenigd hij beide interesses uit zijn jeugd in zijn huidige beroepspraktijk.