André Knevel

André Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente in Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de kathedraal St. Eustache, kathedraal Sacre-Coeur en de kathedraal in Sens.
In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada,waar hij in St. Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgeldiploma B. Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Israël, Europa en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland, alsmede in Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten. Dit jaar hoopt hij ook op uitnodiging concerten te geven in kathedralen in Bucharest en Timosoare in Romenië, alsmede in Polen en Tsjechië.  André  staat bekend om zijn improvisatie talent en hij is voortreffelijk in het vertolken van de “Grote Meesters”. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Voorts is hij een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten, o.a. de bekende Panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). In 2010 werd zijn 40 jarige concert organisten jubileum herdacht.
André heeft inmiddels een groot aantal CD’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek. Maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.

Website van de organist.

Programma van het concert van 19 augustus 2017.
Programma van het concert op 3 augustus 2013.
Programma van het concert op 4 augustus 2012.
Programma van het concert op 6 augustus 2011.
Programma van het concert op 1 september 2010.
Programma van het concert in 2009.

luister: André Knevel in Concert