Welkom

Orgelcyclus 2016

Een instrument leeft pas, als het bespeeld wordt en er naar geluisterd kan worden. Dat geldt wel heel in het bijzonder voor het uit 1786/96 daterende Wolfferts-Heyneman-orgel in de Sint-Maartenskerk. In een traditie van al meer dan veertig jaar heeft de Muziekkring Bommelerwaard en Omstreken ook dit jaar in de maanden juni tot en met september een reeks van dertien concerten op het programma staan.
Van alle concerten is al bekend wie er zullen spelen. Volgens traditie zal de eerste organist van de Sint-Maartenskerk, Hugo Bakker, het slotconcert van de cyclus voor zijn rekening nemen, dit jaar samen met Gerben Budding, organist van de Grote Kerk in Gorinchem. Verder zijn de vaste gasten in onze cyclus ook weer van de partij: Sander van Marion en André Knevel.
Kijk hier voor meer informatie.

Andere activiteiten

Het organiseren van de Orgelcyclus vormt op dit moment wel de grootste activiteit voor de Muziekkring, maar het organiseren van andere soorten concerten en muziekactiviteiten behoort wel tot de mogelijkheden.
Dit jaar vindt opnieuw in juli een concert plaats van de leerlingen van Wout van der Linden, om u kennis te laten maken met de nieuwe generatie organisten in opleiding. Tenslotte proberen we service te verlenen door zo veel mogelijk informatie over het muziekgebeuren in de Bommelerwaard via deze website te verstrekken. Daarover kunt u op een andere pagina meer lezen.

Donaties en sponsoring

Wij zouden niet in staat zijn al onze activiteiten te ontplooien zonder donaties en sponsoring.

  • Als donateur steunt u niet alleen de Muziekkring en de organisatie van de Orgelcyclus, maar het gehele muziekgebeuren in Zaltbommel en de Bommelerwaard. Denkt u er eens over na om donateur te worden.
  • De serie orgelconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie in de kosten door de Stichting Sint-Maarten.
  • Ook van de gemeente Zaltbommel ontvingen we een bijdrage.
  • De foto’s van het Wolfferts-Heyneman-orgel op de programma’s en de affiches voor de concertreeks zijn gemaakt door Eva Verbeek en Jef Schaap (Zaltbommel).
Lees verder …